2020. november 30., hétfő

Advent 2020, négykeréken az évkörökön'

 

 

 Kruchió László és segítői (Kruchió Design) 13.! alkalommal építik fel a monori adventi kiállítást, 

-- Köszönjük! :) 

idén, alkalmazkodva a járványhelyzethez: szabadtéren.

Új helyzet, új lehetőségek, új ötletek

Egy teret megtölteni, jelképekkel-, régi ünnepek tárgyaival-, látványelemekkel-, nagy kihívás; a szabadtér adta lehetőséget kihasználva kérte el László az adventi kiállítás idejére a Barkas kisteherautónk, ami a 40. munkaviszonnyal töltött esztendejéhez közelít és már ráfér két hét lazítás.

Ünnepi világítás-, fenyő-, koszorú-, virágok-, tobozok-, díszek-, kerültek Jancsi bácsi Barkasára, pedig nem mindennapi látvány díszek nélkül sem.

Kevesen tudhatják, hogy az öreg Barkas évtizedekkel ezelőtt nem kívül, hanem belül hordta a fenyőt, mohát, koszorút, -- a mindszenti-karácsonyi alapanyagokat -- még azt is, amiből László, Magdi nénivel az első adventi koszorúit elkészítette.

A Barkas a kiállítás fontos részévé vált: az évtizedes munka-, a tanulás-, a kitartás- jelképe.

-- Ki gondolta volna?

 Ezért meséltem el nektek: minden kiállított tárgy egy történet, ha egy tárgynak története van, akkor már nem csak egy tárgy!


Az adventi kiállítást november 29. és december 13. között láthatjátok Monoron a Szent István téren, a katolikus templom mellett.

 

Minden észrevételt szívesen fogadok!

 

Tóth Gábor 2020. november 29.



A Monoldal fő támogatója a 2016-ban 30 esztendős Tóth Karosszéria Monor


1 megjegyzés:

  1. Én hálás vagyok, hogy ennyi energiát, szépséget adományoznak minden évben Monor polgárainak. Isten áldása legyen a Kruchió családon!

    VálaszTörlés

Nazarénusok Monoron

  A Monoldalon az új anyagok közreadásánál ritkán sikerül pontos évfordulóhoz alakítani a "műsorrendet", néha még az évszak is elc...

Népszerű bejegyzések