2021. október 5., kedd

Forrás-völgy -- az egyetlen helyi védettségű területünk

 A Forrás-völgyről röviden már írtam a Monor vizes élőhelyekhez kapcsolódó helynevei című sorozatomban, akkor is és ma is más okból került elő a téma:

https://www.facebook.com/notes/monoldal/monor-vizes-%C3%A9l%C5%91helyekhez-kapcsol%C3%B3d%C3%B3-helyneveir%C5%91l-2/819120691548711/

Ahogy a főcímben olvashatták: egyetlen helyi védettségű területünk.

-- Biztos, hogy védjük?

Nagyjából tíz esztendeje készítettem a lenti fényképet, idén már meg sem találtam a táblát. Rengeteg az új betelepülő, ők honnan tudják meg, hogy hol járnak, vagy, hogy védett-e?

-- Vagy nem is járnak arrafelé?

Véletlen, hogy a mára tervezett megjelenésünkkel egy időben hírt kaptunk a monori Forrás-völggyel kapcsolatos változásokról.

Nagyon remélem, hogy a helyismerettel feltehetően nem rendelkező túraút-kijelölők szakmailag képzettek, az elmúlt években (folyamatosan) épp elég bajunk volt/van a hasonló esetekből. Lássuk mi lesz belőle!




Néhány éve Burján István címfestő (a Helytörténeti Kör egyik alapítója, a Monori Füzetek szerkesztője és sorolhatnánk a Monorért végzett munkáját) nagy ajándékot adott a Helytörténeti Kiállítás részére: az általa készített reklámtáblák és feliratok digitális gyűjteményét -- köztük a Forrás-völgy tábláját is!
(A Forrás-vidék elnevezés is használatban van)

Megnézhetik új állapotában!

Keressék a könyvtárban, kutatható!




Tóth Gábor 2021. szeptember

Észrevételeket szívesen fogadok!

    (Ugyanitt jó állapotú időgépet vásárolnék. . .)


A Monoldal fő támogatója a 2021-ben 35 esztendős Tóth Karosszéria Monor

https://www.facebook.com/T%C3%B3th-Karossz%C3%A9ria-Monor-T%C3%B3th-J%C3%A1nos-karossz%C3%A9ria-lakatos-mester-299265606750411/?fref=ts


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nazarénusok Monoron

  A Monoldalon az új anyagok közreadásánál ritkán sikerül pontos évfordulóhoz alakítani a "műsorrendet", néha még az évszak is elc...

Népszerű bejegyzések